12.08.2021 21:51

Bručící hračkoví medvídci u Hermannů z Hirschaidu

Do skladu nám přibrumlali letošní medvídci na hraní s bručítkem od "červených" Hermannů. Oba jsou podle katalogu stejně velcí (35 cm) a zdánlivě jde o stejného medvěda ve dvou barvách. Tedy v katalogu to tak vypadá. Realita je ale jiná.

Vlevo sedí Evžen, vpravo Michal.
Medvědům se přisuzují lidské vlastnosti, tak je v tomto smyslu ohodnotíme.
Zatímco tmavší Michal je milounkou, hebkou hračičkou a nemá do budoucna v plánu stát se čímkoliv jiným, je světlejší Evžen rozhodnut, že jen co bude mít po maturitě, stane se opravdickým sběratelským medvědem. A víte proč:
Evžen je subtilnější, je více vycpaný (ale ne výrazněji), v koncích horních i dolních pacin má zatěžový granulát. Dolní tlapky jsou konkrétněji tvarované a jsou vyrobené z umělého semiše. Čumáček je ručně vyšívaný do typického trojúhelníku, ale pozor: tlamička je šitá jen jednou silnou přízí. V katalogu je tlamička evidentně dodělávaná fotoshopem do tvaru knírku pana Poirota. V reálu je to jednodušší tvar kotvy. Dodává to medvídkovi mírně veselý výraz. Ale Evžen to chce někam dotáhnout a tak si nejspíš později pořídí takový ten seriózní výraz se spadlými koutky. S jednoduše všitou přízí se dá udělat cokoliv. V zájmu pozdější serioznosti už teď trénuje vázání kravat. Zatím jen pomocí kostkované mašle pod krkem.
Michal je kulatější, končetiny má ca o 2-3 cm delší. Ale jinak nasazené, takže celkový rozdíl není až tak výrazný. Má napapanější bříško, větší hlavičku, čumáček oválný ušitý z umělého semiše. A protože se svou rozesmátou povahou nehodlá nic dělat a chce zůstat optimistou na věky věků, má usměvavou mnohem větší tlamičku šitou drobounkým entlem. S jeho dobrou náladou prostě nehnete. Vycpaný je měkčeji,  "ramena" jsou měkčí, nemá žádnou zátěž a plosky dolních pacinek jsou ze stejného materiálu, jako celý medvídek. Je to prostě heboulinký dobře naladěný mazel.
Co mají společného? V bříšku vložené mechanické bručítko. Je to v umělém tubusu vložená harmonička se závažím. Když medvídka, kterého držíte před sebou nakloníte pomalu dozadu, harmonička se díky závaží natáhne, při opačném pohybu se opět seskládá a medvídek vydá bručivý zvuk. Třesením může dojít k odtržení závažíčka, proto takovéto medvídky kupujte opravdu dětem nad 3 roky, kterým se už dá vysvětlit, jak s medvídkem zacházet.
Pozor: medvídky nelze kompletně prát. Bručítko se nesmí namočit.
Na bříšku mají od výrobce kartičku, na které je napsáno: "Otoč mě pomalu na záda a pak zase zpět - pak samým štěstím bručím"

—————

Zpět


Kontakt

EUCO, spol. s r.o., Zuzana Krausová, IČ 18234011

Hřbitovní 185/5 Karlovy Vary PSČ 360 20

mobil: 00-420-602213559
fax: 00-420-353222258



Bručící hračkoví medvídci u Hermannů z Hirschaidu

/album/brucici-hrackovi-medvidci-u-hermannu-z-hirschaidu/teddy-michal-teddy-hermann-medved-s-brucitkem-heboucky-plys-plysova-hracka-dekoracni-panenkov-R-7-jpg/

—————

/album/brucici-hrackovi-medvidci-u-hermannu-z-hirschaidu/teddy-evzen-teddy-hermann-medved-s-brucitkem-heboucky-plys-plysova-hracka-dekoracni-panenkov-R-5-jpg/

—————

/album/brucici-hrackovi-medvidci-u-hermannu-z-hirschaidu/teddy-michal-teddy-hermann-medved-s-brucitkem-heboucky-plys-plysova-hracka-dekoracni-panenkov-R-jpg/

—————

/album/brucici-hrackovi-medvidci-u-hermannu-z-hirschaidu/teddy-evzen-teddy-hermann-medved-s-brucitkem-heboucky-plys-plysova-hracka-dekoracni-panenkov-R-6-jpg/

——————————