18.01.2023 22:45

KLASICKÉ SBĚRATELSKÉ PANENKY OD FIRMY SCHILDKRÖT

Výroba těl pro tyto panenky byla ukončena již před třemi lety. Musela probíhat vždy ve velkých sériích, aby se vůbec vyplatila. Proto jsou stále ještě některé panenky k dispozici. Kdo vlastní katalogy Schildkröt z minulých let, ten zajisté zaznamená velký úbytek těchto panenek.
Na druhou stranu zastavení výroby mělo za následek "vymetení temných koutů" - byla nalezena již vyrobená těla, která čekala na finální dohotovení. Některá z nich patří mezi skutečné poklady. Část z nich jsme již v minulosti nabízeli v sérii "Žádné ztráty, jenom nálezy". Některé z těchto pokladů jsme stihli přestěhovat do sbírek skalních sběratelů ještě dříve, než byly zveřejněny na webu Panenkov.
Jedním z nalezených pokladů je tzv.
Modepuppe - forma z roku 1929. V tomto případě je stále ještě několik kusů k dispozici.


Detailní informace budou doplněny.
Není ale jediným obdobným nálezem. Máme i něco pro milovníky jazzu
 - opět historická forma: černoušek nápadně podobný saxofonistovi Charliemu Parkerovi.
Firma "Rheinische und ......" si v prvních letech výroby panenek vybírala reálné předlohy pro nově vznikající formy. Takže to ani nemusí být náhoda.
Panenka se ale oficiálně jmenuje Wumbi. Ochrana technického vzoru je zaregistrována způsobem, za který se v současné histerické společnosti (jako např. diskuze, zda je vhodné, aby jeden ze Tří králů měl černou pleť - nejspíš budou zakázány i některé koledy) stínají hlavy. O to větší raritou tato panenka je.
I zde budou detailní informace následovat.
 

—————

Zpět


Kontakt

EUCO, spol. s r.o., Zuzana Krausová, IČ 18234011

Hřbitovní 185/5 Karlovy Vary PSČ 360 20

mobil: 00-420-602213559
fax: 00-420-353222258